2020. január 1., szerda

Tavaly kérvényeztem, hogy az idén januárban se bontsák fel a diákhitel szerződésemet

Az egyik idei kihívásomról érthetően.
Ha leteszem az angol írásbeli nyelvvizsgát, akkor Bill Gates-nak írok, hogy segítsen a törlesztésben (ha látja bennem a lehetőséget, amiért a scifiéletregényemet küldöm majd el neki).
Képforrás: Facebook
Csak levelet (regénybemutatóval, ajánlóval) írok neki, a fordítást majd valaki elvégzi neki.
Sorsfordító volt a diákhitel felvételele, amit talán egész további életemben nyögni fogok és kihatással lesz a jövőmre és a környezetemre, illetve a lehetőségeimre.
Januárban kiderül, hogy sikerült-e elérnem tavaly, hogy az idén januárban se bontsák fel a diákhitel szerződésemet (még az egyetemi időből). Amennyiben az bekövetkezne, akkor a fizetésem jelentős részét (több  mint 30%) levonnák. Amennyiben nem bontják fel, akkor is havi 10 000 forintot kell törlesztenem. Sajnos a diplomát nem tudtam megszerezni 10 év alatt (BCE Élelmiszertudományi Karon élelmiszermérnöki szak), ami komoly traumát okozott és az öngyilkossági kísérleteim (a londoni és a budapesti hídugrás) - egy emberi élet értelmetlen halálát előidéző deviáns viselkedés - egyik kiváltó oka volt. A reményt még nem adtam fel és amennyiben lesz rá lehetőségem, úgy újrafelvételizek. További részletek a scifiéletregényemben.
Fotó: T. K. - egy fotó pályázaton nyertes fotóm
Komoly lelki traumát okozott az egyetemről kitétel. (Mára már elfogadtam ezt a tényt, de még bennem van, hogy diplomás legyek, mert az teljes  árvaként fogadalmam volt mielőtt tudatosan felvételiztem anno.)
A jelenlegi tartozásom meghaladja a 3,5 millió forintot. Amikor arra gondolok, akkor ezzel számolnom kell a jövőképem kialakításakor. Ha szerencsém lesz, akkor valamikor törleszteni tudom majd. Öngyilkosságon emiatt nem gondolkozom, bár nagyon bánt. Januártól céltartalékot hozok létre, hogy abból tudjam majd megszerezni a diplomámat terveim szerint 10 éven belül 50 éves koromig. 

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com