2020. január 1., szerda

Januártól céltartalékot képezek otthonteremtésre (albérlet és saját lakás)

A gyerekeimnek lehet jó, ha egy saját lakást összehozok az életemben halálomig (kb. 75 éves koromig 35 év alatt!?). Ettől függetlenül januártól céltartalékot hozok létre az otthonteremtéshez, amiből fizetem a lakhatásomat és a saját lakás megtakarítást. Ezzel a fizetésem 60%-a elmehet erre havonta. 
Fotó: T. K. - Mikor lesz egy hajléktalan fiatalnak saját otthona?! 
Gyakorlatilag minden felnőtt fiatal potenciális hajléktalan, ha nem tudja önállóan megoldani a lakhatását (pl kolesz, albérlet, munkásszálló stb.). Kíváncsi lennék a statisztikára. 
Ma sem nehéz az utcára kerülni, ami Téged is veszélyeztet minden nap. Például, ha nem tudsz öngondoskodni magadról, vagy nem tudod az életed értelmét megtalálni időben, illetve szerencsétlenség ér és nincs biztosításod, gondviselőid (szeretteid). 
Egy fiatal agglegénynek (egyszemélyes háztartást szervező) budapesti albérlet (kb rezsivel 100 000 forint) mellett nem könnyű még szakmával (tapasztalattal) sem saját otthont (még az albérlet fenntartását is ideértve) elérni önállóan. Ezt a saját bőrömön érzem. Így a családalapítás (normális körülmények között is) meg egyenesen elérhetetlen álom marad egy szegény, hátrányos helyzetű fiatalnak. Ezért nem csoda, hogy annyian el vannak kedvtelenedve, kilátástalannak látják a jövőjüket és csak hitükben bízhatnak, illetve a szerencse(játék)ben reménykednek. 

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com