2019. október 23., szerda

Mit ünnepelek fiatalként Magyarországon ma október 23-án?!

Fotó: T.K.- Ünnepi megemlékezésen a Parlamentnél fiatalokkal
Összetartozás és szabadság
Az igazi bátorság MA ahhoz kell, hogy merjünk emlékezni az őseink tetteiről a Hazáért. 
Ha most egy 45 perces dolgozatot kellene arról írnom, hogy Én mit ünneplek október 23-án, akkor előtte elmentem a közösségi ünneplések helyszíneire, hogy jobban átéljek egy hangulatot, amitől megfoghat egy érzés a forradalomról és szabadságharcról (amihez persze vissza kellene utaznom az időbe 1956 október 23-ig). A rendezvények alatt hallgattam az egyik rádiót, amiben családbarát magazin volt és pont arról szólt, hogy a fiatalok mennyire foglalkoznak 56-tal. Érdekes tapasztalatokat, kutatási eredményeket hallottam. Ami leginkább lejött belőle, hogy az eseményen, ha egy kicsit is elgondolkozunk azon, hogy mi közük a magyaroknak egymáshoz és mit jelent a szabadság, akkor már 56 üzenete elért a MOST-hoz, JELEN-hez.
Fotó: T.K.- Neked mit mond a kép?!
Ettől függetlenül fiatalon a net segítségével szörfözök a neten és utánnajárok a múltbeli eseménynek, hogy több lehetőséget találjak 1956-hoz. Azt látom, hogy megemlékezések szerte vannak a világon (pl. itt) és a wikipédiát (1956-os forradalom) sem hagyom ki, még akkor sem, ha hiányos, mert sokan ezt keresnék fel először (de lehet, hogy tévedek).
Fotó: T.K.- a Parlamentnél október 23-án 2019-ben
Most fiatalként azt látom, hogy sok magyarral vagyok körülvéve, akiket egyáltalán nem ismerek (pedig ismerhetnék) és végül is szabadság van (de egyesek szerint lehetne nagyobb is 2019-ben, mivel volt már rá példa). Az idő azonban megírja majd a dolgozatomat.

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com