Fotó: önkéntes felvétele rólam a Szakácsolimpián |
Végzet, elhívatott szakácsnak érzem magamat?
- Részben igen. A papírom megvan róla és sokat dolgoztam már a szakmában, bejártam vele a világot, amíg Londonban nem követtem el öngyilkossági kísérletet a munkahelyi megbántás és a stressz miatt részben.
Fotó: kolléga felvétele rólam nemzetközi csapatban |
Mi bajom van a szakácskodással?
- Alapvetően semmi, csak nem érzem az élethivatásomnak. Amikor csinálom, akkor jó, de robotnak érzem magamat és csak időpazarlásnak. Csak azért csinálom, hogy pénzem legyen belőle, mert mást egyenlőre nem találok, amiből több lehetne.
Hogy bírom a munkahelyi stresszt, mert azért a vendéglátásban van?
- Néha nagyon nehezen, de lehet csökkenteni például időgazdálkodással, tanulással, jókedvvel, jó vezetőséggel, jó csapattal stb.
El tudnám képzelni magamat az életem végéig szakácsnak?
- Biztosan nem és nem is akarnám. Szerintem hamarabb meghalnék. Bár, ha megszeretném, akkor lehetnék benne tehetséges, sokra vihetném, mert szorgalmam, kitartásom, fejlődésre való hajlamom van.
Folytathatom ...