Fotó: T.K. - hatvani főzőversenyről emléklap |
Amikor Budapestre felkerültem a vendéglátó magániskolába, akkor a szakdolgozati témám A gyermekétkeztetés helyzet Magyarországon volt. A konzulensem a hazai legnagyobb gyermekétkeztető cég kereskedelmi igazgatója volt, akinek sokat köszönhettem emberségének, őszínte segítőkészségének is. Be kell vallanom, hogy az ösztöndíj fejében a képzési időmnek megfelelő munkaévet kellett volna a cégnél maradnom, de ezt nem kellett megcsinálnom, ami szintén adott egy kis előnyt a továbbtanuláshoz. A suliban amúgy párhuzamosan tanultam cukrásznak, szakácsnak és vendéglátó menedzsernek. Egy vidéki fiatalnak azért mindenképpen új környezet volt Budapest és az első kollégiumi élet. A fenti fotón látható emléklapnál a csapatunk pacalpörköltet készített, ami jól odaégett, így a zsűri (lacibácsival) gyorsan lebírálta. (Az ok, hogy nem figyeltünk kellően, mert a hangulat jó volt és sok ismerőssel találkoztunk.)