2020. március 26., csütörtök

A klubalapító és az Alapítvány fejlesztési, gazdaságvédelmi intézkedései 2-8. (FM© 26/3/2020)

Fotó: 
A fiatalokat segítjük, hogy ők meg az időseket, illetve a szeretteiket!
Az ifjúsági szervezet fejlesztéséhez kapcsolódó és gazdaságvédelmi intézkedései az alábbiakban (4-9.2020 klubalapítói határozatok, azonnali intézkedések) érhetőek el. Valamennyi intézkedés április 1-től lesz hatályos. A döntések (klubalapító határozatok és azokat megerősítő kuratóriumi döntések – utólagosan a következő kuratóriumi ülésen) az ifjúsági szervezet céljainak és (közhasznú) tevékenységei, illetve a tematikus évnek megfelelően lettek meghozva. Több klubalapítói határozat a jövőben része lehet az Alapszabálynak, amiről a Klub rendes tagjai dönthetnek.


4.2020 klubalapító határozat április 1-től a hátrányos helyzetű fiatalok támogatásáról.
A – hátrányos helyzetű fiatal jelentkező – rendes tagok által fizetendő havi klubtagsági díj (alapítványi támogatás) elengedéséről a klubalapító dönthet. Javasolt inkább valakinek átvállalni, befizetni a civil szervezetünknek (ezzel is támogatva a működését és a lehetőségeit) a hozzájárulást. Azonban ehhez érdemes kikérnie az Alapítvány többi kuratóriumi tagjainak véleményét.
5.2020 klubalapítói határozat április 1-től érvényes a Tresó Ifjúsági Klubért Vállalkozás (TIKV) fejlesztéséhez.
A vállalkozás tulajdonosai (nyereség, költség-, kockázatviselői) aránya: 25% klubalapító, 15% Behán Tamás, 10% Gugyin Adrián, 50%-ban a Tresó Ifjúsági Klub rendes tagjai (a mindenkori rendes tagságuk – napokban kifejezett – függően. A gazdasági-vállalkozási tevékenység vezetőségi tagjai (3-7 fő): a klubalapító, a kuratóriumi tagok, illetve a demokratikusan évente egy évre megválasztott Média vezetője, a Kreatív stúdió vezetője, a Nemzetközi iroda vezetője (titkárságvezetője). Az üzletvezető személyéről a klubalapító írásbeli egyetértésével a vállalkozás vezetőségi tagjai szótöbbséggel döntenek minden évben egy éves megbízatással (legkésőbb május végéig). Ki kell dolgozni a TIKV üzleti tervét amihez írásbeli titoktartási nyilatkozat szükséges) legkésőbb 2020. május végéig (ami indokolt esetben 1 hónappal meghosszabbítható) az alábbiaknak megfelelően. A termék-, és szolgáltatásfejlesztésről a vállalkozás gondoskodik.

A vállalkozás alapadatai
  1. Döntéshozói összefoglaló
  2. Vállalkozás részletes bemutatása
  3. Szervezeti felépítés és a vezetőség bemutatása
  4. Működési (termelési / kereskedelmi / szolgáltatási) terv
  5. Ágazati elemzés
  6. Marketing terv
  7. Kockázatelemzés
  8. Pénzügyi terv
  9. Mellékletek
6.2020 klubalapítói határozat április 1-től érvényes a Klub rendes tagjai által elérhető közösségi LÖK támogatásról (kLÖK támogatás).
A Tresó Ifjúsági Klubért Vállalkozás (TIKV) eredményétől, sikerétől függően adható a kLÖK támogatás havonta. Valamennyi rendes tag jogosult az ifjúsági szervezet által elért eredményből a (közhasznú) céljainak megfelelő közösségi LÖK támogatásra a rendes tagság időtartamától függően napokban kifejezve és a Tresó Ifjúsági Klubért Alapítvány kuratóriumi tagjai döntésének megfelelően, amit minden hónap 15-ig kell meghozni. Ehhez javasolt nyilvántartást vezetni. Az utalványozásoknak és az utalásoknak legkésőbb az aktuális hónap végéig meg kell történnie.
Fotó: T.K.- tájékoztató a metrónál Budapesten
7.2020 klubalapítói határozat a virtuális (belső) kommunikációról és annak a fejlesztéséről.
A Tresó Ifjúsági Klubért Alapítvány köteles gondoskodni (a lehetőségeihez mérten) az ifjúsági szervezet döntéshozóinak (virtuális, táv) belső kommunikációjáról és annak fejlesztéséről. Felelős a mindenkori Média vezetője, annak hiányában a klubalapító, illetve a megbízott, meghatalmazott (önkéntes) rendes klubtag.
Fotó: T.K.- üres metrószerelvény reggel Budapesten (véradásra menet március 26-án)
8.2020 klubalapítói határozat április 1-től a rendes tagok klubismertetőn való részvételéről.
Valamennyi rendes tagjelöltnek részt kell vennie (virtuálisan, mobilon – távképzéssel) a Tresó Világegyetemen legalább 1 órás klubismertető képzésen, ismeretterjesztésen, aminek a támogatási része a tagsági díjba (alapítványi támogatásba) beszámítható.
9.2020 klubalapító határozat április 1-től érvényes a Média(stáb) tagjaira.
Valamennyi médiásnak minimum 5 órás média képzéssel, felkészítéssel kell rendelkeznie a Tresó Világegyetemen, akik az ifjúsági szervezet virtuális felületén (www.tresoifjusagiklub.hu) bloggerkednek, illetve bejegyzéseket tesznek közzé. Ideértve az online Tresó Ifjúsági Magazin (TIM) lehetőségét. Minden hónap elejétől a végéig a látogatói létszámtól (olvasottságtól, nézettségtől) függően adható LÖK támogatás a Tresó Ifjúsági Klubért Alapítvány döntésének megfelelő mértékben.
Fotó: T.K.- XIII. kerületi önkormányzatnál jelentkeztem önkéntesnek a járvány ideje alatt
10.2020 klubalapító határozat április 1-től érvényes az ifjúsági szervezet belső ellenőrzéséhez.
A klubalapító és az Alapítvány megbízottja által teljeskörű belső ellenőrzést (tervvel, ellenőrző listával, jegyzőkönyvvel) kell lefolytatni legkésőbb május végéig, amiről az érintetteket tájékoztatni kell (a GDPR és a titoktartási kötelezettség figyelembevételével) a befejezést követő egy hónapon belül.

Hírérték$: 8 óra 8 000 forint

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com