2018. február 24., szombat

Társadalmi beilleszkedés lehetősége az ifjúsági szervezetünk által

Az egyik ismerősöm arra kért, hogy mutassam be röviden az ifjúsági szervezetünket. Mint belsős, aki már régóta foglalkozom a szervezettel, gondolhatnám, hogy ez nem nagy kihívás. Azonban rá kell jönnöm, hogy kívülállók számára bemutatni már sokkal nehezebb. Azért az alábbiakban mégis megpróbálkozom ezzel. 

Az ifjúsági szervezetünk egy lehetőség a társadalmi beilleszkedéshez. 
Amikor ifjúsági szervezetek, önkéntes lehetőségek után kutatok Magyarországon, akkor szembesülök azzal, hogy az elvárásaimnak megfelelő közösséget nem találok, vagy legalábbis nem tudok azokhoz csatlakozni. Pedig a munka mellett valamilyen hasznos társadalmi tevékenységet is végeznék, amitől a társadalmunk hasznos tagja lehetek és a kíváncsiságomat is kielégíthetem, miközben új ismeretségeket szerzek. 
A Tresó Ifjúsági Klub három alapcéljai között szerepel, hogy lehetőségekkel foglalkozzunk a tehetségünk kibontakoztatása érdekében, az életpályánk megválasztásában segítsen, illetve az ismereteinket bővíthessük tudásmegosztás (Világegyetemünk) keretében. Olyan közösséget építünk, amiben sikeresek lehetünk, önmegvalósíthatjuk magunkat (önkénteskedéssel, iskolai közösségi szolgálattal) és klubtalálkozók, rendezvények keretében ismerkedhetünk, bővíthetjük a kapcsolati tőkénket. Az utóbbi időben arra is rájöttünk, hogy egy közösséggel, akár társas vállalkozást is működtethetünk, mert közösen is érhetünk el eredményeket. Ennek érdekében az ifjúsági szervezetünket startupként kezeljük és MLM-ben fejlődünk. Az ifjúsági szervezetünk működését a civil szervezetünk támogatja, hogy bejegyzett szervezetként pályázhassunk, forrást teremthessünk, ösztöndíjat adhassunk a tagjainknak LÖK ösztöndíj formájában. Az innovációnk érdekében ifjúságkutatásokat szervezünk, hogy az éves tematikánknak megfelelően léphessünk előre, illetve szervezhessük meg a hagyományteremtő jelleggel működő Világraszóló Lehetőség-kutató Versenyünket vagy a Lehetőségek WebKonferenciánkat. A szervezeti felépítésünkben a céljaink elérését segítjük, így a (közhasznú) tevékenységeinket a Média, a Nemzetközi iroda (külképviseletek koordinálása, önkénteskedés, iskolai közösségi szolgálat), a Kreatív stúdió (további lehetőségkörök, szakmai munka) segítik. Ahhoz, hogy fiatalon fontosnak érezhessem magamat, jobban megélhessem az "európai ifjúsághoz való tartozást" és kihasználhassam a demokratikus társadalmi részvétel lehetőségét, akkor az ifjúsági szervezet ehhez lehetőséget biztosíthat a környezetemben.

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com