2016. október 15., szombat

Miért nem érdekli az ifjúságot a politika - ifjúságkutatásunkról

Az ifjúsági szervez politikai tevékenységet nem folytat, a politikai pártoknak támogatást nem nyújt! A politikával, mint lehetőséggel foglalkozik. 

Közösségi videónézés (fenti) ideje ma: 15.00-kor (kommentelés a Klub Facebook csoportjában)

A klubalapító rendszeresen végez ifjúságkutatásokat és sokat foglalkozott már azzal a jelenséggel is, hogy miért nem érdekli az ifjúságot a politika, hiszen az éppen értük lenne. Igen, lenne! Amikor valaki nem érzi azt, hogy köze lehet hozzá, illetve veszélyesnek ítéli meg, bizalmatlanság van a politikusokkal szemben, akkor azért az tasszító lehet még akkor is, ha az fontos lenne és a mindennapi élet része. Egy demokratikus társadalomban valamennyi szavazó állampolgárnak érdeklődni kellene a politika iránt, mert az határozhatja meg az életüket, a lehetőségeiket. Az ifjúsági szervezet mindenképpen azon dolgozik, hogy a fiatalok ne féljenek a politizálástól és a demokrácia lehetőségétől, azonban legyenek óvatosak a kapzsi, hataloméhes és rosszindulatú politikusoktól. A politikával való foglalkozás rendszeres időtöltés, az amúgy is leterhelt ifjúság esetében ezért nem a legfontosabb dolog, hogy terheljék magukat politizálással. 

A klubalapító az ifjúságkutatásai során sokat foglalkozott a diák-, és hallgatói önkormányzatokkal, ami az ifjúság helyi "politizálási", érdekképviseleti és -védelmi terepe helyi szinten. A kutatásokból kiderül, hogy kiknek milyen felelőssége van és hogyan lehetne változtatni. A kutatásról írásos dokumentum nem áll rendelkezésre, mert megsemmisült költözés közben. 

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com