2016. október 18., kedd

Civil szervezetünk megkeresése közösségi szolgálathoz (IKSZ)

Fotó: T.K. - szelfi a volt titkárságvezető iskolája felkeresése IKSZ miatt (Forrai)
A kuratórium elnöke sajátos módját választja egy korábbi oktatási-nevelési intézménnyel való kapcsolatfelvételre iskolai közösségi szolgálat miatt. Tudniillik a Forrai Magániskolát már korábban megkereste Kálmán, ami kevésbé volt sikeres és elutasítást kapott az ifjúsági szervezet. Kálmán kellemetlenül és értelmetlenül érezte magát, azonban megértett az iskola elutasításának indoklását. Ennek érdekében most újra próbálkozik módosítva a korábbi lehetőséget - létrehozva a Lehetőségek menüt, segítségül -  és konkrétan megfogalmazva a diákok lehetőségét az ifjúsági szervezetünkben. 

Mivel a klubalapító szeretné kerülni a további elutasítást, ezért most a média segítségét veszi igénybe. Amennyiben továbbra is elutasítást kap, akkor nem próbálkozik tovább, bár ezzel az iskolába járó diákok lehetőségei korlátozódhatnak. Nyilvános levéllel keressük meg az Intézmény vezetőjét, mivel ez nem a személyeskedésről szól, hanem egy országos ifjúsági (civil) szervezet fenntartható - társadalmilag felelős - fejlődéséről és sikeréről. 

Tisztelt Igazgatónő!

A Tresó Ifjúsági Klubért Alapítvány nevében keresem meg az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatosan, hogy felajánljuk a Forrai Magániskola tanulói számára. 

Az ifjúsági szervezet honlapján konkrétan fogalmazzuk meg a lehetőségeket, amikben a diákok részt vehetnek. A teljesség igénye nélkül több részlet hiányozhat, amit nyilvánvalóan egyeztetni kell a közösségi szolgálattal foglalkozó pedagógussal. 

Jelenleg 4 iskolával állunk együttműködési megállapodásban és legalább 60 diák vett már részt nálunk ilyenben. 

Példaként az alábbiakban soroljuk fel, hogy milyen tevékenységi területekre várunk fiatalokat. Így
"... A TRESÓ KLUB IFJÚSÁGI ALAPÍTVÁNY vállalja, hogy a diákok részére munkavédelmi tájékoztatót tart, a munkavégzés teljesítését minden alkalommal aláírással igazolja.
A munkavégzés időtartama alatt a diákokra az (intézmény) házirendje érvényes.
A munkavégzésre az előre egyeztetett időpontokban, díjazás nélkül kerül sor.
A közösségi szolgálat jellegének meghatározása, felsorolása: (pl. kertészeti, adminisztratív,
környezetvédelmi, karitatív stb. munka, idősekkel, gyerekekkel való foglalkozás, stb.) kortárssegítés, időssekkel közös program, ifjúságkutatás, gyermekotthonban fiatalok segítése, stb.
A munkavégzés során alkalmanként várhatóan szükséges diáklétszám (min.  fő)..."

Bízzunk a megkeresésünk sikerében és egy jövőbeli együttműködésben. 

Üdvözlettel

Budapest, 2016.10.18

Tresó Kálmán s.k. 

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com