2020. április 8., szerda

Nagy kihívás egy teljes árva - hajléktalan segítése, támogatása ma Magyarországon!? (Nemzeti Összetartozás)

2017 évi videó (de most is nagyon tanulságos)
3.2020 szociális segítségnyújtás a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) ügye
Amiben tudunk, abban segítünk, de nem ígérgetünk. Továbbá kérjük, hogy tőlünk függetlenül is keressen magának segítséget ezzel foglalkozó szervezetektől (igyekszünk listát készíteni), illetve forduljon végső esetben a rendőrséghez, vagy az önkormányzathoz. 
Van egy ismerősöm, aki teljes árva és hajléktalan ma az EU-ban/Magyarországon/Budapesten a koronavírus-járvány idején. A szociális ellátórendszer lehetőségei is korlátozottak lettek a védekezés miatt. Azonban a fiatal munkaképes, életerős(!), de mégis teljesen ki van szolgáltatva. Az ifjúsági szervezetünk igyekszik neki segíteni, de a lehetőségeink (idő, pénz, energia stb.) korlátozottak. Ebben az időben sokak élete került veszélybe, így érthető, hogy mindenki előbb saját magát szeretné biztonságban és ezért megfontoltabb. 
Fotó: T.K.- Budapesten az egyik metró-aluljáróban (nem 2020 évi felvétel)
Számodra mit jelent a Nemzeti összetartozás éve 2020?Nagy kihívás most az ifjúsági szervezetnek, hogy segíteni tudjon a magyarnak. Talán ennek a felelősségét nem is nekünk kell felvállalni, mert ez társadalmi ügy és mindenképpen nemzeti összefogás szükséges hozzá. 
Persze az érintettnek is mindent el kell követnie, hogy a sorsa jobbra változzon és nem várhatja senkitől, hogy minden problémáját valaki egyik napról a másikra megoldja (vagyis Fortuna tudná). Akik Magyarországon élnek magyarok, azok másképp látják a dolgokat, mint a külföldön élő honfitársak. Aki szeretne neki segíteni (önkéntesként, iskolai közösségi szolgálatosként), az vegye fel a kapcsolatot Tresó Kálmán, ifjúságsegítővel, a Nemzetközi irodánk titkárságvezetőjével.

Az alábbiakban írjuk meg, hogy milyen segítségre van szükség. Köszönjük!
1. Mobil (megvan)
2. Szállás
3. Ellátás
4. Munka

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com