2020. március 31., kedd

Öninterjúm a jövőképemről a koronavírus-járvány idején az online Tresó Ifjúsági Magazinunkba (TIM)

Fotó: önkéntes fotója rólam a Millenáris parkban (múltban készült felvétel)
A koronavírus helyzet legfrissebb információi élőben 
ITT elérhető!

Dobj egy lájkot és oszd meg az ismerőseiddel is, ha tetszett! Hálás vagyok érte.Korábban is készítettem már magammal öninterjú, ami sok esetben lehet hasznos és egyszerűbb, mintha ezt más médiással tenném. 
Riporter -  az ifjúsági szervezet Médiája (az online Tresó Ifjúsági Magazinba - TIM), amihez bármelyik klubtag tehet fel kérdéseket azonnal, de később is. Keresd a Média csoportunkat, ahol ezt megteheted. 

MOST SZÓLJ BE A TRESÓ TESÓNAK! (öninterjúsorozat)

Interjúalany - Tresó Kálmán (magánember és klubalapító)

2 tag

Öninterjú (valós időben)
Riporter - Köszönöm, hogy ezen a szép napos időn szánsz rám és a fiatalokra, az érdeklődőkre időt.
T.K.- Mindenkinek csodás napot kívánok! Örülök a virtuális, szórakoztató lehetőségnek.
Riporter - Nem félsz a koronavírus-járvány miatt?
T.K. - Az emberek hülyeségétől és viselkedésétől jobban tartok. 
Riporter - Hogyan változik meg a jövőképed a koronavírus-járvány következményeként?
T.K. - Nem teljesen ért váratlanul a járvány, mert amúgy is egy egész életre kiható válságból tartottam ki. Azért mindenképpen kihatással lesz a jövőképemre, de a lényegben remélhetőleg nem fog tudni változtatni. Egyfajta krízishelyzet, amiből akár pozitívan (mármint nem a teszt eredményre gondolok) is kijöhetek. Ezért persze sokat kell dolgoznom, amit főleg otthonról a virtuális térben teszek meg. 
Riporter - Hogyan lehet ebből a válsághelyzetből jól kijönni?
T.K. - Nem vagyok jós, de azt látom, hogy egy időutazás is segíthet megmutatni azt, hogy a koronavírus-járvány az MOST (ma) van, de volt MÚLT (tegnap) és lesz JÖVŐ (holnap). Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert valójában a vírus is egy lehetőség, ami volt, van és lesz/lehet. A válsághelyzetből nem egyedül kell kijönni, nem vagyunk egyedül ebben a helyzetben. Egymás segítségére, támogatására szükségünk lesz a Nemzetközi összefogáshoz. 
Riporter - Mit teszel azért, hogy a jövőképed ne sérüljön, egészséges maradjál?
T.K.- Először is betartom az előírásokat (inkább otthonról dolgozom) és nem hagyom, hogy a pánik eluralkodjon felettem (mentális egészségvédelem). Ezért lekötöm magamat és hasznos (közhasznú) tevékenységet végzek a virtuális térben. Minden nap hálát adok, imádkozom, hogy ez holnap is így legyen. Mellette kutatom a lehetőségeimet és igyekszem azokat kihasználni egyedül, vagy társasággal, közösséggel (mint amilyen a mi ifjúsági szervezetünk is). 
Riporter - Amúgy mit jelent neked a jövőkép, miért fontos, hogy van neked?
T.K.- Már annyiszor akartam meghalni egy csomó ok miatt, hogy aztán már elegem lett belőle és ki kellett találnom magamat és az életemet. Ehhez a jövőkép mindenképpen elengedhetetlen, bár ehhez kapcsolódik életfilozófia, életcélok, közhasznú tevékenységek stb. Amúgy meg nézz utána neten, hogy mi a szó jelentése és értelme, mert azt már mások is leírták. (pl. https://www.sikertervezes.hu/jovokep/)
Riporter - Meglehetősen tudatosan igyekszel élni az életedet, pedig nem könnyű, ahogyan az kiderül majd a scifiéletregényedből novemberben a 40-ik születésnapodkor. 
T.K.- Igen. Ez igaz!

Riporter - Szünet (később, délután folytatjuk)

Riporter - Te is kérdezhetsz (keress meg Facebook-on, vagy hívj mobilon: 70/343-7386, ingyen visszahívlak)
T.K. - válaszolni fogok (a teljesség igénye nélkül)

néha gondolkodáshoz időt kell hagynom, de folytatom ...

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com