2020. március 30., hétfő

A koronavírus-járvány miatt ma elindítom az egyéni Tresó Ifjúsági Klubért Vállalkozásomat (eTIKV)

Fotó: T.K. - úton a munka világában (Budapesten tömegközlekedéssel a múltban)
A 2020 évi üzleti tervem ehhez az idei (klubalapítói) programom és a költségvetésem lesz. 
Az egyéni Tresó Ifjúsági Klubért Vállalkozás (eTIKV) a Fiatalon Milliomos (FM)© projekt része. 
Ma lejár a táppénz, és a járvány miatt aggódom a jövőképem (értelmes élet, öngondoskodás) miatt.
A Tresó Ifjúsági Vállalkozásból (tTIKV) kihozom az egyéni befektetési, üzleti lehetőségeimet, amik nyereséget hoznak, így annak az értéke jelentősen csökkenni fog. 
Nagyon rosszul aludtam az elmúlt éjjel és sokat forgolódtam a (szakács) munkahelyem elvesztése, illetve a jövőm miatt.
Amikor felébredtem, akkor az az ötlet jutott az eszembe, hogy a ma naptól létrehozom a koronavírus-járvány miatt az egyéni Tresó Ifjúsági Klubért Vállalkozást, ami a jelenlegi (társas) Tresó Ifjúsági Klubért Vállalkozás mellett fog működni. Az eTIKV szintén ifjúsági kezdeményezésként jön létre, azonban nem a Klubban. Célja, hogy a klubalapítói öngondoskodást segítse (válsághelyzetben is). 
Öninterjú a vállalkozásokkal kapcsolatosan.
Miért van szükség a eTIKV létrehozásához a tTIKV mellett?
- Az eTIKV a klubalapító egyéni vállalkozása, ami minden üzleti lehetőséget tartalmaz az öngondoskodáshoz. Több olyan üzleti lehetőség van, amit egyénileg jobban ki lehet használni. Ez az üzleti lehetőség az ifjúsági szervezettől függetlenül végzi a vállalkozási tevékenységét, mint nem bejegyzett cég (inkább egyfajta egyéni üzleti portfólió - többféle üzleti lehetőség együtt). 
- A tTIKV a Klubban létrehozott klubalapítói ifjúsági kezdeményezés, aminek több tulajdonosa van és közösségi vállalkozás. Nem bejegyzett és több üzleti lehetőség portfoliója. Előnye, hogy abban nem egyedül kell üzletelni. Azonban hátránya, hogy abból minden klubtag részesedik, de kevesen dolgoznak érte. Nem minden üzleti lehetőséghez fair play
Hogyan fog tudni együttműködni a kétféle vállalkozás?
- Mint ahogyan más vállalkozások. Semmi extra nincs benne. Azonban lehetőséget ad arra, hogy a klubalapító a saját ötleteihez szerzett támogatást mások befolyása nélkül valósítsa meg. Ez főleg krízishelyzet esetén lehet sikeres. Elméletileg és gyakorlatilag szintén jól kiegészíthetik egymást. Más kérdés, hogy így a klubalapítónak meg kell osztania a vállalkozói tevékenységre fordított idejét, pénzét és az energiáját. 
Milyen üzleti lehetőségek lesznek a vállalkozásokban (a portfólióban)?
- Az eTIKV-ban főleg azok, amikért a klubalapító a saját termékeiért, szolgáltatásaiért külön szerezhet profitot. (pl. scifiéletregény, képzések, szakácskodás, munkavállalás a munkaerőpiacon, egyéb befektetési lehetőségek stb.). Ettől függetlenül - társadalmi felelősségvállalásként - a nyereségének egy részét felajánl(hat)ja a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) támogatására.
- A tTIKV-ban olyanok, amikért az ifjúsági szervezet közösségi vállalkozásban ér el eredményt. Itt mindenképpen saját termékek és szolgáltatások fejlesztésére van szükség csapatban. Ehhez azonban egy új üzleti terv kidolgozására van szükség, amihez már klubalapítói határozat is született.
Összességében miért jó a klubalapítónak, hogy létrejön az eTIKV üzleti lehetőség mától?
- Hosszabb távon rugalmasabb, igazságosabb, gyorsabb és válságkezelő megoldás nemcsak a koronavírus-járvány idején. Az ehhez szükséges üzlet terv már kész van. Az eTIKV a Klubtól függetlenül is tud működni és főleg akkor van jelentősége, amikor a klubalapító nagyon le van terhelődve és gyorsabban, mobilisan tud egyedül haladni az üzletben, mint társakkal - akikhez alkalmazkodni kell. Emellett a vállalkozáshoz máshogyan lehet támogatókat szerezni, mert a lehetőségek is különbözőek.
A jövőben összeolvadhat a két vállalkozás?
- Nem feltétlenül látom értelmét, mert különben nem is lenne szükség mindkettőre. A két vállalkozási forma jól mutatja a magán-, és közjelleget, amiknek meg van a jelentőségük. 

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com