2020. február 6., csütörtök

(1/IKSZ/2020) Iskolai közösségi szolgálatos (IKSZ) diákinterjúja az ifjúságsegítővel

(1/IKSZ/2020) Iskolai közösségi szolgálati diákújságíróként az alábbi interjút készítettem Tresó Kálmán, ifjúságsegítővel az 1.2020 teljes árva hajléktalan fiatal ügyével kapcsolatosan. 
Fotó: T.K.- az időutazó ifjúságsegítő
Azt gondolom, hogy mai világban nagyon kevés a lelkesedés az ilyen dolgok iránt. Arra lennék kíváncsi, hogy 
Mi ad neked ehhez lelkesedést, motivációt?
- A saját élettörténetem.
Tudok arról, hogy a héten készült el a diplomamunkád (Tresó Világegyetemen) az életedről, ami alapja a scifiéletregényednek és abból sok minden kiderül.
- Valóban így van és  a diplomamunka kötése a jövőhéten lesz meg, illetve a scifiéletregény meg az idén születésnapomkor jelenhet meg november 23-án. 
Mire volt szüksége a srácnak és miben tudtál neki segíteni?
- Elsősorban szállásra (már aznap estére, mivel az idő korlátos), hogy télen ne az utcán kelljen lennie (mert 1 hónapig az utcán volt). Segítség meg az esetgondozási terv és annak megvalósítása, amit más szakemberekkel azonnal dolgoztunk ki az adott körülményeknek, helyzetnek megfelelően. 
Mi lesz így a sráccal, hogy a társadalom gondviselésére - felelősségvállalásra - (mentők, rendőrök, szociális szakma stb.) hagytad miután kimerültél?
- Az idő megoldja … (nem tudom, de remélem, hogy nem halállal). Úgy érzem, hogy a tőlem telhetőt maximálisan megtettem és kihasználtam (pénz, idő, energia, tudás, lehetőségek stb.). Bízom a jóistenben, hogy nem hagyja magára. Ha újra segítséget kér, akkor továbbra is segíteni fogok neki, de az Ő együttműködése nélkül nem fog menni. 
Köszi az interjút!

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com