2020. február 19., szerda

Az országos (valódi) civil szervezetünk (Tresó Ifjúsági Klubért Alapítvány) nem állít NEA elektort és jelöltet


A civil szervezetünk (Tresó Ifjúsági Klubért Alapítvány) az idén nem használja ki a NEA elektor és jelöltállítási lehetőséget, azonban a jövőben is foglalkozunk vele. A Budapesti Civil Információs Centrum csapata információjából értesültünk az alábbiakról
"
Szeretnénk felhívni a figyelmüket egy fontos lehetőségre. A Nemzeti Együttműködési Alap forrásainak felhasználása felett rendelkező Kollégiumok és Tanács tagjainak egy részét a civil szervezetek közvetlenül választják meg. Ha szeretnék hallatni a hangjukat és változást szeretnének elérni, éljenek a lehetősséggel és állítsanak elektort!

NEA Tanács: a NEA központi költségvetési előirányzat, amely civil önszerveződések működését hivatott támogatni. Elvi, irányító és koordináló döntéshozó szerv 9 taggal. A 9 tagból 3 tagot az EMMI állít, 3 tagot az Országgyűlés illetékes bizottsága, és 3 tagot pedig a civil jelölt állítási rendszeren keresztül érkezik.

NEA Kollégium: a pályázati keretek elosztásáért és felhasználásáért a NEA kollégiumai felelnek. Az 5 kollégium egyenként 9 taggal működik, melyből 3 tag itt is a civil jelölt állítási rendszeren keresztül érkezik.

Ki és hogyan teheti ezt meg?
A civil jelöltállításban elektori jelentkezést kizárólag civil szervezetek nyújthatnak be. Olyan országos, területi és helyi hatókörű alapítványok, egyesületek és szövetségek állíthatnak a jelöltállításban képviseletükre jogosult elektort, amelyek regisztrálnak az EPER-ben, és az EPER-ben beadják az ehhez szükséges elektori jelentkezést és a Felhívásban megjelölt dokumentumokat.
Az EPER-ben az „elektori jelentkezés” menüpont alatt az alábbi adatokat kell megadnunk:
- a szervezetünk hivatalos képvelőjének név- és címadatai
- annak a személynek az adatai, aki választani fog a szervezet nevében  (ha a törvényes képviselő nem ér rá, bárkit meg lehet jelölni választó, személyként, azaz elektorként)
- melyik kollégium tagjainak megválasztásában veszünk részt.

A kitöltés után a „véglegesítés” gombra kattintva mentjük az adatokat. Ezután tudjuk kinyomtatni a bejelentkezéshez szükséges adatlapot.

A kinyomtatott adatlapot alá kell írnia:
- a szervezet hivatalos képviselőjének,
- a szervezet nevében szavazó, választó személynek, azaz az elektornak,
- két tanúnak.
(Ha a szervezet hivatalos képviselője fog szavazni a szervezet nevében, akkor két helyen kell aláírnia a kinyomtatott adatlapot a képviselőként és elektorként is.)

Az aláírt dokumentumot be kell szkennelni! (okos telefonnal is megoldható), majd a szkennelt adatlapot EPER „Dokumentumbeküldő” menüpontjában kell benyújtani. Az adatlapot nem kell papíralapon beküldeni, csak elektronikusan.  HIÁNYPÓTLÁS VAN! Akkor is véglegesítsük és küldjük be az adatlapot, ha csak később tudjuk aláíratni!

A civil jelöltállítási rendszer elektronikus elérhetősége: https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx . Ha bármi kérdése lenne a szavazással és a jelölt állítással kapcsolatban keressen minket bizalommal.

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com