2017. augusztus 15., kedd

(Online) klubtalálkozót és önkéntes képzést tartunk ma reggel (8:30-tól)

A klubtalálkozót ebben a bejegyzésben követheted, illetve a Facebook csoportjainkban ehhez a cikkhez kapcsolódóan. 
Akik a mai reggel ráérnek, akkor ma korán reggel - a hagyományoktól eltérően - tartunk (online) klubtalálkozót és önkéntes képzést a budapesti törzshelyünkön (Costa Eiffel). A klubtalálkozót a klubmenedzser tartja az 5. Új nemzedékek jövőjéért lehetőségkör általános témájában (fókuszálva az idei tematikus évünkre: (közösségi) vállalkozás és ifjúsági kezdeményezések)
- nevelés és oktatás, - Világegyetemünk, lehetőségkörök aktivizálása
- képességfejlesztés, - Lehetőségköreink, Világegyetemünk, önkénteskedés, IKSZ
- gyermek- és ifjúsági érdekképviselet, - Nemzetközi iroda, ifjúságsegítés (dök, hök stb.)
- gyermek- és ifjúságvédelem, - Nemzetközi iroda, ifjúságsegítés (dök, hök stb.)
- egészségmegőrzés, - táplálkozási tanácsadás szakértők bevonásával
- betegségmegelőzés, - tudatosság növelése, szűréseken való részvétel 
- gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység; - figyelemfelhívás
- kábítószer-megelőzés, - Világegyetem, a kábítószeren kívüli lehetőségekkel foglalkozni
- természet- és környezetvédelem. - kreatív élményprogramok, rendezvények a témában


Kezdés: 8:30 (változtatás lehetséges)
8:40 - kezdés most, mert kicsi csúszás van
- közösségi portálon is lehet reagálni a találkozóra, ami kötetlen

Vitaindítónak: Amikor az Új nemzedékek jövőjéért lehetőségkör lehetőségeit kezdem el vizsgálni, akkor nagyon szerteágazó témákat ölel fel, szóval lehetőség az van bőven. Klubmenedzserként a feladatom, hogy a felsoroláshoz kapcsolódjanak (lehetőleg minőségi) ifjúsági kezdeményezések, vagy a már meglévők fejlesztése és sikeressé tétele. Van egy pár generáció is, amiknek egy ifjúsági szervezetnek különféleképpen kell hozzáállni. Ehhez ifjúságkutatásra és szakemberek bevonására van szükségünk. A fenti videóból is jól érezhető, hogy a generációk között vannak különbségek, így az új nemzedékek jövőjét is másképpen látja egy nemzetközi ifjúsági szervezet.

Vettem egy Forbes magazint, amiben a 21 legígéretesebb magyar celebről írnak. (Nem vagyunk közöttük! - még). Azonban van egy startupunk (időutazás), ami hozhat közösségi sikert számunkra. Amennyiben van kedved hozzá csatlakozni, akkor legyél a rendes tagunk.

8:53 - legalább egy-egy (saját) lehetőség írása a tevékenységekhez (fenti lista)
9:00 - Ifjúságsegítői megjegyzés, hogy a fiatalok bevonása nem olyan egyszerű, mert nincs elég idejük a fiataloknak, illetve félnek csatlakozni különféle ifjúsági kezdeményezésekhez. Továbbá nagyon sok lehetőség közül lehet válogatni és a magyar fiatalok egyszerre nem feltétlenül tartoznak több szervezethez - nem osztják meg magukat. A versengést sem szabad kihagyni és vannak nagyon felkapott, a fiatalokat érdeklő témák, illetve kevésbé a figyelmet lekötő szabadidős események. Kitért arra is, hogy az ifjúság megszólításának időbeli határai is vannak, mert akármikor nem lehet őket elérni (lehet, hogy mást cisnálnak, ami számukra fontosabb).

9:10 - vége, köszönjük a részvételt. 

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com