2017. augusztus 7., hétfő

Az ifjúsági szervezet (üzleti, civilpartneri) bemutatkozója


Fotó: önkéntes felvétel a klubalapítóról egy szegedi rádióban
A több lehetőség kihasználása (pl. pályázatok, projektek stb.) érdekében lett megírva az alábbi (üzleti, civilpartneri) bemutatkozónk, aminek a javításához, színvonalasabb megírásához önkéntesek, iskolai közösségi szolgálatos diákok, illetve diákmunkások jelentkezését várjuk. 
A Tresó Ifjúsági Klub 2004 szeptember 1-jén jött létre a hatvani irodahelyiség bérlésével a teljes árva klubalapító árvaellátásból. A lehetőséggel sikerült Tresó Kálmánnak megakadályozni a további deviáns viselkedését (öngyilkossági kísérletek) és megtalálni önmagát a lehetőségek világában. Az ifiszervezet a klubalapító által megfogalmazott életfilozófia, életcélok (lehetőségek, önmegvalósítás, kapcsolatok stb.) és (közhasznú) tevékenységek (pl. ifjúságsegítés, szabadidőszervezés stb.) alapján szervezeti a klubéletet kihasználva az innováció, fenntarthatóság lehetőségeit a jövőbeli fejlődés érdekében a lehetőségkörei segítségével (Média, Nemzetközi iroda, Kreatív stúdió stb.).

A gyermek-, és ifjúságvédelmi szakember a fiatalok érdekeit tartja szem előtt, mert tudja, hogy milyen kiszolgáltatottnak lenni és egyedül megvalósítani az elképzeléseit, álmait.

Egy gyors időutazás során lehetne látni leginkább a Klub és a támogatására létrejött (korábban közhasznú) Tresó Ifjúsági Klubért Alapítványt 2007-ben. Ezzel több olyan lehetőségünk lett (pl. pályázatok, civil kapcsolatok, iskolai közösségi szolgálat, adó 1% stb.), amit igyekszünk jobban megismerni (a rendszeres ifjúságkutatásaink során) és kihasználni a mostanra demokratikusan megválasztott klubmenedzsment, klubvezetőség által.

A tematikus éveink, így 2017-ben a közösségi vállalkozások és az ifjúsági vállalkozások éve segítenek iránytmutatni a szervezet mindennapjaiban, hogy mire fókuszáljunk, miközben az integrálódik a különféle ifjúságpolitikához, ifjúsági koncepciókhoz, az európai évekhez.

Az egész életen át tartó tanulást ösztönözve igyekszik a célcsoportjának (rendes tagság főleg 18-40 év – de bárki lehet érdeklődő tagja) színvonalas, professzionális szolgáltatást nyújtani, végzett szakemberekkel, szervezetekkel és cégek (társadalmi felelősségvállalással) részvételével, amiről a Nemzetközi irodánk gondoskodik.

Az ifjúsági szervezet múltja-jelene-jövője szorosan összefonódik (az időutazó) klubalapító életével, akinek első scifiéletregénye (új műfajt teremtő ifjúsági kezdeményezése) az idén fog megjelenni, amiből megismerhető lesz az életútja, moticáviója, az élethez való hozzáállása, az ifjúsági szervezet fejlesztésének egy lehetséges útja, bakancslistája.

A teljesség igénye nélkül szeretnénk arra bátorítani minden Érdeklődőt, hogy látogasson el a honlapunkra (www.tresoifjusagiklub.hu), ahol az elért eredményünkről, gazdálkodásunkról, egyéb ifjúsági szabadidős lehetőségünkről találhat bővebb információkat.



Budapest, 2017 augusztus 7.



Tresó Kálmán

klubalapító, klubmenedzser

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com