2016. október 6., csütörtök

EGY CSÉSZE EURÓPA – PORTUGÁLIA (ajánló)

Fotó: T.K. - Európa Pont Budapesten

A klubtagok szeretnénk elhívni az Európa Pont egyik rendezvényére, ami az egyik célkitűzésünk megvalósítását segítheti a Világegyetemünk felhívásával az eseményhez. 

Portugália 30 éve tagja az Európai Uniónak, ezért az októberi menü: Egy csésze Portugália. Miközben átbeszéljük az ország uniós létének különböző stációit, megemlítjük a világbirodalmi régmúltat is. Portugáliának köszönhetjük Brazíliát, a Jóreménység Fokát és az első tengeri utat Indiába. Az ibériai állam 10 milliós népességű, de a Földön 250 milliós a portugál anyanyelvűek száma. A legendás Camões, a 75 álnéven publikáló Pessoa, és a Nobel-díjas Saramago is képzeletbeli vendégeink lesznek. Miközben sárga villamossal beutazzuk Lisszabon központját, más UNESCO világörökségi helyszínekre is ellátogatunk. És közben portugál finomságot kóstolunk.

Az est díszvendége Őexcellencája Maria José Teixeira de Morais Pires, a Portugál Köztársaság Magyarországi Nagykövete

Az est műsorvezetője: Szederkényi Olga, újságíró

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni azegycseszeeuropa@gmail.com e-mail címen lehet, október 13-tól.

Kérjük, hogy amennyiben a Klub részéről vennél részt, akkor azt jelezd nekünk is előtte. 

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com