2016. október 9., vasárnap

Bármelyik magyar fiatalal kerülhet (lakhatási) krízishelyzetbe

Fotó: T.K. - mozgáskorlátozottként egy budapesti villamoson 
Saját hibából, vagy más okból bármelyik magyar fiatal kerülhet krízishelyzetbe, amikor a kilábalás nem olyan könnyű, vagy mindenképpen segítséget igényel. A baj ott van, hogy nem mindig van tisztába azzal, hogy milyen módon tudná azt megtenni, illetve milyen lehetőségeket kellene kihasználnia és kihez kellene fordulni. A klubalapító szintén krízisben van és igyekszik a legjobb lehetőségeket megtalálni és megosztani az ifjúsággal, hogy a közvetlen környezetükben is lássanak példát ilyenre. Egy tagnapi rendezvényen is kiadványokat gyűjtött be, amik hasznosak lehetnek, így
1. Jogi kisokos hajléktalan embereknek - a mentőszolgálattal kapcsolatos jogokról és kötelezettségekről
2. Nem vagy egyedül szórólap - az Együtt a lakhatásunkért csoport (A Város Mindenkié)
3. Kisokos budapestieknek a lakhatási támogatásokról stb. 
Fotó: szelfi - kuratórium elnöke a Menet a lakhatásért való jog rendezvényen
A kiadványok fellelhető hasznos (civil) szervezetek, akikkel igyekszünk a kapcsolatot felvenni:

Kálmán igyekszik példát mutatni a lépésről lépésre való felállásra egy nagyrészben magaokozta élethelyzetből, amikor szinte nincstelenségig, majdnem hajléktalanságig jutott helyzetből kell egy jobb helyzetet teremteni, amivel el tudja kerülni a hasonló helyzetet. 

A kuratórium elnök ennek érdekében felkutatja a lehetőségeket az ifjúsági szervezet segítségével. Ehhez önkéntes, iskolai közösségi szolgálatos diákok csatlakozását folyamatosan várjuk. 

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com