2016. szeptember 25., vasárnap

Miről szavazunk, mondunk véleményt október 2-án?

A videó egy lehetőség!
A népszavazással való foglalkozásunk az ifjúsági szervezet demokráciával kapcsolatos célkitűzéséhez kapcsolódik, azzal nem szeretnénk senkit befolyásolni. 

Talán sok fiatal nem érzi magához közel az október 2-ai szavazást, illetve bonyolultnak tartja a véleményét akár egyszóban megfogalmazni. Azonban a demokrácia egy országban csak akkor lehet erős, ha megfelelő időben, megfelelő helyen, megfelelő állapotban, megfelelő döntést hozunk a saját érdekünkben. Ezért mindenkinek érdemes azt figyelembe vennie, hogy amennyiben van érvényes szavazati joga, akkor azzal valamilyen módon éljen. A szavazástól való távolmaradás is döntés, illetve véleménynyilvánítás. Így igazából senki nem maradhat ki semmiről. Mielőtt szavazunk persze, nem árt ha jobban érdeklődünk arról, amiről döntést kell hozni. Ne hagyjuk, hogy mások befolyásoljanak minket, mert mindenkinek magának kell megítélnie, hogy az az ő szempontjából milyen. A többiek is a saját döntésüket hozzák meg. Az országos népszavazással kapcsolatos hirdetmény elérhető a valasztas.hu honlapon is. A végleges döntésünk titkos, azonban addig bárkivel bármiről lehet véleményt cserélni, vitatkozni, kommentelni, tájékozódni több szempontból stb., ami elengedhetetlen egy jó döntéshez és egy jól működő demokráciához.

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com