2016. szeptember 27., kedd

A klubalapító nem kaphat munkanélküli ellátást Mo-n

Fotó: T.K. - a klubalapító szülőhelyen Gyöngyösön - a városháza előtt
A klubalapító ma szembesült azzal, hogy Londonból hazajövet semmilyen munkanélküli támogatásban nem részesülhet, mert a korábbi munkaviszonyai nem EU tagállamhoz vagy egyéb nemzetközi egyezményhez kapcsolódó államhoz tartotztak, illetve nem volt legalább 3 hónapos munkaviszonya. Ezzel most megszívta, mivel korábbi megtakarítása viszont nincsennek. Egyedüli támogatás az egészségügyi szolgáltatási járulék elengedése lehet, ha a kérelmét kb. 21 nap alatt pozitívan elbíráják majd. A klubalapító 7 bionyítvánnyal alátámaszott szakmájáról számoltbe a munkaügyi központban tett munkanélküli regisztrációja során, bár a törött lába miatt aligha tudnánk például itthon szakácsként elhelyezni. Most a munkaügyi központtal e-mailen keresztül lesz kapcsolatban, de a balesett miatt - orvosa szerint - nem vállalhat munkát. Így most Kálmán felvette a kapcsolatot a Fedél Nélkül lap szerkesztőségével, akiktől 29-re kapott időpontot. Amennyiben ott sikert ér el, akkor némi pénzhez az utcán juthat majd hozzá a lap segítségével. 

A munkaügyi központban a klubalapító gondolva a civil szervezet fejlesztésére és jövőjére, tájékozódott a fiatalok munkanélküliek támogatási lehetőségeiről, hogy így akár regisztrált munkanélküli fiatalok foglalkozhassanak az alapítványban a támogatási lehetőség kihasználásával. Itt ráadásul felmerül a kiemelt célcsoport ilyen szintű támogatási lehetősége. Ehhez az alapítványunk folyamatosan vár munkahelyteremtési támogatásokat az alábbi számlára, közleményben feltüntetve. MagNetBank: 16200010-10053786

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com