2016. június 21., kedd

Kreatív lehetőséget és jövedelmező vállalkozást szeretnék

Fotó: járókelő felvétele a Budapesti Értéktőzsdénél
Ki ne álmodozna arról, hogy legyen egy saját kreatív ötletből egy jól jövedelmező vállalkozása, amiből meg tud élni, illetve a családja. Igen ám, de hogy kell azt csinálni. Honnan a jó (piacképes) ötlet és a lehetőség annak a megvalósításához? Sokmindent tanulni lehet és ha még Fortuna is támogat, akkor talán. De nézzük a valóságot, hogy hány vállalkozás van, hogyan és miért tudnak létrejönni és fennmaradni. Fiatalon minden olyan könnyűnek tűnhet mindaddig, amig be le nem vágunk, mert csak akkor tapasztaljuk igazán a nehézségeket, amikor csináljuk. Vagy van, akinél ez nem így van, mivel örömmel és teljes odaadással tudja csinálni. A manager magazinba olvastam a gazdagok globális rangsorában első helyen megingathatatlan, Bill Gates képével a Grow rich - help others szöveget. Ebből az jutott eszembe, hogy ez fordítva kevésbé igaz, miszerint Help others - grow rich (vagy legalábbis elméletben lehetőség). Igen ám, de ki gátol meg abban, hogy kreatív ötletem és saját (jövedelmező) vállalkozásom legyen vs. ki segít ebben. A válasz jöhet többfelől, de leginkább a PIACtól. Persze kockázat nélkül, nincsen üzelet!

A lehetőségek persze nagyon érdekesek, mert csak nézzük meg, hogy mik (termékek, szolgáltatások) és kik vannak a piacon (kereslet-kínálat), hogyan történik a verseny. A lehetőségek természetéből adódóan nem minden lehetséges, illetve határok (korlátok) vannak. 

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com