2016. május 9., hétfő

Közösségi szolgálatban kutatjuk a közösségi szolgálatot

Az iskolai közösségi szolgálatot nem lehet kisajátítani, illetve elzárni a lehetőséget a fiatalok elől a fogadó szervezetek kizárásával. A múltban született valami, ami mára folyamatosan fejlődik, azonban az idő múlása sokmindent meg fog mutatni. Azért mindenkit bíztatunk arra, hogy néha utazzon az időben (a múltba és a jövőbe - tervezés, fejlesztés, időgazdálkodás, önismeret, személyiségfejlődés útján). 
egy lehetőség a közösségi szolgálatra
Bármennyire meglepőnek is tűnhet, nagyon is foglalkozni kell azzal, hogy egyes civil szervezeteknél, intézményeknél mivel foglalkoznak a diákok iskolai közösségi szolgálat keretében.
Erre azért is szükség van, mert ennek a lehetőségnek értelme van és csak akkor, ha azt hasznosan töltik ki a diákok és az őket segítő intézmények.
Ezért az ifjúsági szervezetünk lehetőségkutatása és ifjúságkutatása keretében közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok bevonásával igyekszik megismerni az országban azokat a lehetőségeket, amikkel a fiatalok élhetnek.
A kutatáshoz bármelyik iskolából jelentkezhetnek diákok HOZZÁNK (e-mail: tresokalman@gmail.com, mobil: 70-343-7386), akár pár órára is, hogy segítsék ezt a kutatás-fejlesztő munkánkat, lehetőségünket, ami közhasznú tevékenység.
Aki már konkrét kutatásról tud, az felhívhatja erre a figyelmünket. Azt is látni lehet, hogy az iskolai közösségi szolgálatban már komoly versengés alakult ki, ami kiszoríthatja a szervezeteket a lehetőségből. Így diszkriminácó is előfordulhat, amikor egy intézmény elutasítja, kizárja a leendő fogadó intézményeket.
Az illetékes minisztériumnak sokkal több figyelmet kell majd fordítania arra, hogy a civil szervezetek véleményét meghallgassa a témában. 

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com