2016. április 25., hétfő

Egészség vagy biztonság az élelmiszeriparban?

Minden valószínűség szerint gombaölővel kezelt narancs
Fotó: Behán Tamás
A napokban megint előkerült a déli gyümölcsökkel kapcsolatosan az élelmiszeripari biztonsági kezelések ártalmas hatásának kérdése. Elég sokan nem tudják, hogy manapság már a banánt sem etilén-gázzal (ami a természetes éréssel kapcsolatos anyag) érlelik, hanem vegyszeres kezeléssel. A most újra felszínre tört téma az, hogy érdemes-e vegyszeresen kezelni a szállítás miatt a déli gyümölcsöket a szállítási károk elkerülésére. A mostani viták e kezelések emberi egészségre és a környezetre gyakorolt hatásával foglalkoznak.

Két-e témában született cikk:

https://metetudastar.wordpress.com/2016/01/27/csak-a-koromkefe-ment-meg-a-raktol-es-a-kemofobiatol/

http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20141021-csak-a-koromkefe-ment-meg-a-raktol-vegyszerek-citrus-citrom-narancs.html

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com