2014. január 10., péntek

Demokráciában éljünk a lehetőségeinkkel!?

Fotó: T.K. - Nemzeti Választási Iroda
Politizálás helyett azzal a célkitűzésünkkel is foglalkozunk, amely szerint mozgósítjuk, ösztönözzük a fiatalokat a demokratikus társadalmi részvételre. Van beleszólás a közös ügyekbe pl. 2014-es választásokon való részvételkor. Ezt erősítheti az Európai Unióban, hogy 2013-ban, a polgárok európai évében (honlap) a Bizottság fokozottan rá kívánta irányítani a lakosság figyelmét az uniós polgársághoz fűződő jogokra és az abból származó gyakorlati előnyökre. Azonban a demokrácia lehetőségének kihasználásához csak aktív, tájékozott polgárként van esély. - Hangsúlyozva, hogy a nem választás is döntés, ami a politikai választási lehetőségektől függ. Ezért mindenkit arra buzdít a civil szervezet, hogy körültekintően, felelősen éljen állampolgári jogával még akkor is, ha csak egy demokratikus szavazó. Hiszen az önmegvalósításhoz és vállalkozáshoz fontos a megfelelő társadalom és annak "demokratikus" működése. 2010-ben a civil szervezet foglalkozott a demokráca lehetőségeivel, előnyeivel, hátrányaival és veszélyeivel. Aminek a megállapítása főleg, hogy egy demokrácia akkor működik megfelelően, ha mindenki tudatosan él a demokrácia adta lehetőséggel, ehhez kellően tájékozott és felkészült.

A választásokhoz információkat lehet találni a Nemzeti Választási Iroda honlapján. Továbbá javasoljuk a(z induló) politikai pártok és programjaik megismerését. Legfontosabb, hogy a döntéshozatalnál a saját érdekeinkre fókuszáljunk, mert másoknak is azt kell tenniük. Akkor működhet jól a demokrácia, ha élünk a jogainkkal és nem félünk a mindennapi politikától. A választás magánügy, de egy társadalom, nemzet jövőjét határozhatja meg, ami utána kihatással lesz az egyén életére is! A képviselőinket pedig használjuk, ha nem megfelelő, akkor ne szavazzunk rá.

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com