2018. augusztus 19., vasárnap

Az ifjúsági klubbal időutazok ma (múlt, jelen, jövő) - a család, a hobbi, a karrier életutamon

Fotó: T.K. - (idő)utazás lehetősége
Honnan indultam (múlt), hol tartok (jelen) és hova tartok (jövő) a lehetőségek világában!?
A balatoni nyári élményeimet igyekszem ma feldolgozni, hogy tovább tudjak lépni. 
Sokan gondolhatják, hogy mekkora kamu dolog az időutazás, azonban ha jobban belegondolunk, akkor az egy valós lehetőség, ami egy jó problémakezelő megoldás lehet, illetve segíthet a kikapcsolódásban, az élményein felidézésében, a múltunk feldolgozásában, a jövőnk megtervezésében, a jelenünk tudatos megélésében. 
Fotó: T.K.-  a Balatonon (múlt)
Miért ábrándultam ki a Balatonból szakácsként!? (a fizetés és a lehetőségek miatt)
Az ifjúsági szervezetünkben az időutazás lehetőségekor az idővel való tudatos foglalkozásra gondolunk és mint lehetőséget használunk. A virtuális világ lehetőséget adhat arra, hogy időutazásban (pl. a család, a hobbi és a karrier lehetőségekben) vegyünk részt és olyan élményeket szerezzünk, amiket a való világban (fizikálisan) nem feltétlenül tudnánk megtenni, azonban a virtuális valóságban igen.

Miben lehet segítségemre az időutazás lehetősége!?
Múlt: kihívásként tekinteni a rosszra és táplálkozni a szép élményekből
Jelen: 2018 év - célom, hogy a család, a hobbi és karrierem egyensúlyba kerüljön.
Jövő: célok kitűzése, tervkészítése azok megvalósítására
Miközben a céljaimért teszek, megváltozik a motivációm forrása, amivel számolnom kell a jövőben. A jövőfókuszú gondolkodásmódban kell erősítenem és megterveznem magamnak az ideális jövőmet (rész)célokkal. A múltbeli sérelmeimet, hibás (logikai döntéseimet) pozitív gondolkodással előnyre kell változtatnom (kihívásként tekinteni rá). Továbbra is azon kell dolgoznom, hogy az életemnek értelme legyen és ne forduljon elő, hogy bizonytalan, sodródó emberként ne legyen biztos talaj a lábam alatt. Célok nélkül sebezhető vagyok. A jóllét érzését meg kell élnem és tudnom kell, hogy mi a szerepem a világban. 

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com